Ulei esențial pur și terapeutic de Busuioc
35,00 lei – 56,00 lei
Probabil toată lumea cunoaște gustul și aroma dulce-picantă a busuiocului, plantă aromatică des întâlnită în arta culinară. Uleiul esențial de Busuioc, însă, conține anumiți compuși volatili ce nu se regăsesc în plantă, ci se formează în timpul distilării. Acești compuși volatili puternici dau uleiului esențial o aromă ușor diferită de cea a ierbii aromatice, precum și întrebuințări terapeutice distincte.
Uleiul esențial de Busuioc ct. linalool este des folosit pentru a atenua dureri și inflamații: dureri de mușchi și articulații, dureri de cap, de urechi, reumatice, etc. Foarte revigorant, este de folos creierului prin stimularea cognitivă și a concentrării, și limpezirea minții. Ajută sistemul respirator prin subțierea mucozităților și reducerea febrei. Tonifică sistemul digestiv și îi oferă suport în toate neplăcerile sale. Acționează ca repelent (împotriva insectelor). Cercetările au evidențiat potențialul său antibacterian – luptă eficient cu tulpini ale bacteriei E.coli rezistente la mai multe medicamente. Astfel, poate fi un adaos valoros la produse de curățenie, precum săpunuri lichide, spray-uri pentru suprafețele din bucătărie etc.
Ulei esential de Busuioc ct linalool
La eArome.ro, găsiți ulei esential de busuioc chemotip linalool. Busuiocul este una dintre plantele care produce mai multe tipuri de uleiuri esențiale, cu compuși dominanți diferiți, denumite chemotipuri. Fiecare are proprietăți și întrebuințări diferite.
Numele său provine din termenul grecesc okimon, care înseamnă ”repede”, probabil aluzie la viteza sa de creștere, și din latinescul basileus, care înseamnă ”rege”. Astfel, busuiocul mai este cunoscut și drept ”plantă regală” sau ”regele mirodeniilor”. Aluzia la regalitate provine probabil din legenda conform căreia busuiocul a crescut pe locul unde Împărații Constantin și Elena au descoperit Sfânta Cruce.
În Europa, el este un simbol al fertilității, deși în Creta este asociat cu răul și moartea. Grecii antici credeau că, atunci când se semăna busuioc, trebuiau aduse cuvinte de ocară, altfel planta nu creștea. Astfel, în limbajul florilor din secolul al XIX-lea, busuiocul a ajuns să simbolizeze ura; în limba franceză există expresia ”semer le basilic”, care înseamnă ”a semăna discordie”.
În unele părți ale Africii, este folosit pentru a alunga ghinionul.
În Nepal și India, busuiocul este o plantă sacră oferită ca ofrandă către Krishna, un zeu salvator al lumii. Este plantat în jurul templelor și pus în mâinile morților, pentru a-i proteja în trecerea la viața de apoi. Originar din India, se presupune că a pătruns în Europa cândva prin secolul al XVI-lea. Astăzi, este folosit foarte des în rețete mediteraneene și asiatice.
La ce e util pe plan emoțional și energetic?
- Limpezește și stimulează mintea și concentrarea
- Crește încrederea în sine
- Îmbunătățește motivația
- Protejează de energiile negative
- Stimulează anduranța și vigoarea
Cantitate | 1 ml, 5 ml, 10 ml |
---|---|
Sursa | Cultură ORGANICĂ |
Recenzii
Nu există recenzii până acum.
S-ar putea să-ți placă și…
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Produse similare
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Uleiuri esențiale
Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei esențial pur și terapeutic de Busuioc”